Noutăți legislative

 • Codul muncii  modificat prin ordonanță de urgență
  Un Proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii a fost adoptat în ședința Guvernului, astfel că documentul mai are acum nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica.
 • Modificări importante la Codul fiscal
  OUG nr. 25/2018 aduce modificări fiscale foarte importante asupra impozitării microîntreprinderilor, asupra impozitării veniturilor din activități independente desfășurate de sportivi și asupra finanțării activităților fără scop patrimonial desfășurate de persoanele non-profit.
 • Proiect de lege: Prevenția în fiscalitate – a apărut declarația de venituri unică
  Nedepunerea la timp a situațiilor financiare anuale ori a formularelor fiscale, nefolosirea registrelor contabile sau emiterea bonurilor fiscale cu greșeli sunt doar câteva dintre faptele pentru care firmele vor scăpa doar cu avertisment la prima abatere, potrivit proiectului Legii prevenției. Atunci când vine vorba de zona fiscalității, autoritățile vor fi mai permisive în mai multe situații.
 • Codul muncii urmează a fi modificat
 • În anul 2018,s-a modificat legea nr.36/1995 a activității notariale și a notarilor publici
 • Noi măsuri pentru protecția victimelor infracțiunilor, inclusiv spații de așteptare separate
  Victimele infracţiunilor vor beneficia de noi măsuri pentru asigurarea protecției, printre acestea numărându-se şi spații/săli de așteptare separate în sediile instanțelor de judecată. Reglementările sunt cuprinse în Legea nr. 97/2018, publicată ieri în Monitorul Oficial.